Sýrový pudink se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový pudink se šunkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51210 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Muškátový oříšek |
30 g | Petržel - nať |
6 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Eidam uzený 45% |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 174,4mg |
Draslík | 101,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 141,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Eidam uzený 45%, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový pudink se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Zapékací misky vymažeme máslem a do třetiny naplníme šunkou nakrájenou nadrobno. V rendlíku rozpustíme 40 g másla a s moukou usmažíme světlou jíšku. Zředíme mlékem a za stálého míchání povaříme na mírném ohni 20 minut. Necháme trochu vychladnout a vmícháme nastrouhané sýry, žloutky a koření. Nakonec vmícháme sníh z bílků a hmotou naplníme misky. Vložíme do vodní lázně a vaříme asi 20 minut. U hotového pudinku uvolníme okraje od misky a vyklopíme na talíř. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou. |