Recept

Pikantní chřest z Chodova

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 51214

Ingredience

600 g Chřest zelený
0,5 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Pepřové máslo
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 107kJ
3% Sacharidy 10 g
33% Tuky 25 g
20% Sodík 403 mg
7% Bílkoviny 4 g

Pikantní chřest z Chodova postup přípravy receptu:

1

Čerstvý chřest omyjeme, oloupeme, odřežeme spodní tvrdé stonky (asi 1/3). Citrón omyjeme, odkrojíme z něj 2 plátky a ze zbytku citrónu vymačkáme do skleničky šťávu. Do hrnce s vařící vodou přidáme lžíci másla, 2 lžičky soli a 1 lžičku cukru. Přidáme 2 plátky omytého citrónu. Chřest svážeme a ponoříme do vroucí vody a pomalu vaříme přibližně 10 minut. Voda by měla jen mírně probublávat.

2

Mezitím v rendlíku rozehřejeme 100 g másla, přimícháme do něj bílý pepř a podle chuti až 0.5 lžíce citrónové šťávy. Uvařený chřest opatrně vyjmeme, necháme okapat, hned rozložíme na talíře, přelijeme pepřovým máslem a podáváme.

Poznámka

U bílého chřestu oloupeme téměř celý stonek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept