Pikantní chřest z Chodova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní chřest z Chodova
Pikantní chřest z Chodova
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51214 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Chřest zelený |
0,5 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Pepřové máslo | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 19,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná, Citronová šťáva, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní chřest z Chodova postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý chřest omyjeme, oloupeme, odřežeme spodní tvrdé stonky (asi 1/3). Citrón omyjeme, odkrojíme z něj 2 plátky a ze zbytku citrónu vymačkáme do skleničky šťávu. Do hrnce s vařící vodou přidáme lžíci másla, 2 lžičky soli a 1 lžičku cukru. Přidáme 2 plátky omytého citrónu. Chřest svážeme a ponoříme do vroucí vody a pomalu vaříme přibližně 10 minut. Voda by měla jen mírně probublávat. |
2 | Mezitím v rendlíku rozehřejeme 100 g másla, přimícháme do něj bílý pepř a podle chuti až 0.5 lžíce citrónové šťávy. Uvařený chřest opatrně vyjmeme, necháme okapat, hned rozložíme na talíře, přelijeme pepřovým máslem a podáváme. |
Poznámka
U bílého chřestu oloupeme téměř celý stonek.