Rybí noky z jesetera a lososa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí noky z jesetera a lososa
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51215 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
250 g | Jeseter uzený |
50 g | Kopr čerstvý |
50 g | Lososový kaviár Keta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 66,3mg |
Draslík | 347,5mg |
Vláknina | 814,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lososový kaviár Keta, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jeseter uzený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí noky z jesetera a lososa postup přípravy receptu:
1 | Uzenou rybu nakrájíme na kousky, vložíme do mixéru a rozmixujeme společně se zakysanou smetanou. Směs opepříme a osolíme. |
2 | Kopr nasekáme nadrobno a přimícháme ho do směsi, stejně tak přidáme i kaviár z lososa. Smetanu ušleháme a přimícháme do směsi. Potom si připravíme dvě mokré lžičky, kterými vykrajujeme z hmoty noky. |
Poznámka
Servírujeme na listech salátu.