Srnčí maso s kachními játry, šípkovou omáčkou a hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí maso s kachními játry, šípkovou omáčkou a hruškami
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 51216 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Maso s omáčkou | |
---|---|
1 g | Bobkový list |
20 g | Cukr krupice |
2 g | Jalovec |
200 g | Játra kachní |
2 g | Kmín celý |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Nové koření celé |
60 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý celý |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Šípky sušené |
800 g | Srnčí maso |
8 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
100 g | Zelenina kořenová |
Brambory | |
160 g | Brambory rané |
20 g | Olej olivový extra panenský |
Hrušky | |
20 g | Cukr krupice |
200 ml | Džus hruškový |
4 ks | Hrušky |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 357,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 20g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr krupice, Játra kachní, Kmín celý, Nové koření celé, Pepř černý celý, Šípky sušené, Sůl, Víno červené, Cukr krupice, Džus hruškový, Hrušky, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Srnčí maso, Zelenina kořenová, Brambory rané, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí maso s kachními játry, šípkovou omáčkou a hruškami postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso vykostíme, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, necháme chvíli uležet. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme nadrobno, kosti z vykošťování posekáme na menší kusy. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme kosti a osmažíme, přisypeme celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, kmín, krátce orestujeme, zalijeme vodou a velmi zvolna vaříme zhruba tři hodiny. Hotový vývar scedíme. Do jiného hrnce nasypeme cukr, lehce zkaramelizujeme, zalijeme vínem, vývarem, přidáme nadrcené šípky, sůl, mletý pepř a vyvaříme na půl litru omáčky. Nové malé brambory omyjeme i se slupkou, vyskládáme do pekáčku, zakapeme olivovým olejem, vložíme do trouby a upečeme. Celé hrušky oloupeme, vyškrábeme jádřince aniž bychom porušili hrušky, vložíme do hrnce, zalijeme hruškovým džusem, přidáme trošku rozmarýnu a povaříme 5 minut. Hrušky scedíme, v pánvi rozpustíme cukr, přidáme rozmarýn, promícháme a vzniklým karamelem pomažeme hrušky a vložíme na pár vteřin pod gril. |
3 | Maso nakrájíme na plátky a osmažíme v pánvi na oleji z obou stran. Kachní játra nakrájíme na menší kousky, posypeme hladkou moukou a v pánvi na oleji osmahneme dozlatova. Maso s játry upravíme na talíře, doplníme pečenými bramborami, přelijeme šípkovou omáčkou a ozdobíme karamelovou hruškou. |