Jednoduchý recept

Srnčí maso s kachními játry, šípkovou omáčkou a hruškami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 51216

Ingredience

Maso s omáčkou
1 g Bobkový list
20 g Cukr krupice
2 g Jalovec
200 g Játra kachní
2 g Kmín celý
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Nové koření celé
60 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý celý
2 g Pepř černý mletý
800 g Srnčí maso
8 g Sůl
200 ml Víno červené
100 g Zelenina kořenová
30 g Šípky sušené
Brambory
160 g Brambory rané
20 g Olej olivový extra panenský
Hrušky
20 g Cukr krupice
200 ml Džus hruškový
4 ks Hrušky
5 g Rozmarýn čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 087kJ
14% Sacharidy 51 g
43% Tuky 32 g
48% Sodík 962 mg
101% Bílkoviny 57 g

Srnčí maso s kachními játry, šípkovou omáčkou a hruškami postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso vykostíme, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, necháme chvíli uležet. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme nadrobno, kosti z vykošťování posekáme na menší kusy.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme kosti a osmažíme, přisypeme celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, kmín, krátce orestujeme, zalijeme vodou a velmi zvolna vaříme zhruba tři hodiny. Hotový vývar scedíme. Do jiného hrnce nasypeme cukr, lehce zkaramelizujeme, zalijeme vínem, vývarem, přidáme nadrcené šípky, sůl, mletý pepř a vyvaříme na půl litru omáčky. Nové malé brambory omyjeme i se slupkou, vyskládáme do pekáčku, zakapeme olivovým olejem, vložíme do trouby a upečeme. Celé hrušky oloupeme, vyškrábeme jádřince aniž bychom porušili hrušky, vložíme do hrnce, zalijeme hruškovým džusem, přidáme trošku rozmarýnu a povaříme 5 minut. Hrušky scedíme, v pánvi rozpustíme cukr, přidáme rozmarýn, promícháme a vzniklým karamelem pomažeme hrušky a vložíme na pár vteřin pod gril.

3

Maso nakrájíme na plátky a osmažíme v pánvi na oleji z obou stran. Kachní játra nakrájíme na menší kousky, posypeme hladkou moukou a v pánvi na oleji osmahneme dozlatova. Maso s játry upravíme na talíře, doplníme pečenými bramborami, přelijeme šípkovou omáčkou a ozdobíme karamelovou hruškou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept