Rebarborový dezert s jablky a zmrzlinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rebarborový dezert s jablky a zmrzlinou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 51217 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
80 g | Jablka |
160 g | Linecké (křehké) těsto |
120 g | Reveň (Rebarbora) |
10 g | Skořice mletá |
50 ml | Voda pitná |
120 g | Zmrzlina vanilková |
Drobenka | |
---|---|
20 g | Cukr moučkový |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka polohrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 22,2mg |
Draslík | 186,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Reveň (Rebarbora), Skořice mletá, Voda pitná, Zmrzlina vanilková, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rebarborový dezert s jablky a zmrzlinou postup přípravy receptu:
1 | Rebarboru nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme nadrobno. Rebarboru s jablky nasypeme do rendlíku, přisypeme cukr, mletou skořici, přilijeme trochu vody a dusíme zhruba 10 minut. Ovocnou směs necháme vychladnout. |
2 | Linecké těsto rozválíme na silný plát, který rozřežeme na čtyři obdélníčky, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, na těsto naneseme ovocnou směs z rendlíku, mouku máslo a cukr dobře promícháme, až se těsto začne drobit, dezerty drobenkou posypeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. |
3 | Vychladlé dezerty upravíme na talířky a doplníme kopečkem zmrzliny. |