Celerovo-křenová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerovo-křenová pomazánka
Celerovo-křenová pomazánka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51218 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
300 g | Celer bulvový |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice |
150 g | Křen |
100 g | Majolka |
3 ks | Okurky |
4 ks | Pečivo pšeničné jemné tukové |
180 g | Salám Pařížský |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Čedar - tavený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 369,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 121,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr krupice, Křen, Okurky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Majolka, Pečivo pšeničné jemné tukové, Salám Pařížský, Sýr Čedar - tavený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerovo-křenová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný a omytý celer a křen jemně nastrouháme a dáme do mísy. Salám nakrájíme na velmi tenké nudličky, dlouhé asi 3 cm a přidáme k zelenině. Ještě přidáme jemně nastrouhané sladkokyselé okurky. Doložíme hořčici, sůl podle chuti, cukr, tavený sýr a majolku. |
2 | Pomazánku dobře vymícháme a podáváme s bílým pečivem. |
Poznámka
Měkký salám před krájením na nudličky je nejlepší nechat strojově nakrájet na tenké plátky.