Jednoduchý recept

Borůvkový koláč s mandlovou drobenkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51219

Ingredience

0,5 l Borůvky
1 kávová lžička Cukr krupice
40 g Cukr krystal
20 g Cukr vanilka
20 g Droždí
80 g Hera
80 g Mandle
1,5 dl Mléko polotučné
80 g Mouka polohrubá
300 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 987 kcal
Kilojoule 4 128kJ
31% Sacharidy 111 g
70% Tuky 52 g
16% Sodík 317 mg
42% Bílkoviny 24 g

Borůvkový koláč s mandlovou drobenkou postup přípravy receptu:

1

Borůvky přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme okapat. Okapané smícháme se medem.

2

Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a najemno umeleme.

3

V míse smícháme krystalový a vanilkový cukr, polohrubou mouku, Heru a jemně umleté mandle a připravíme drobenku.

4

Ve velké míse vymícháme do hladkého těstíčka droždí se lžičkou krupicového cukru, zalijeme vlažným mlékem, přidáme trochu hladké mouky, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout.

5

Do vykynutého kvásku přisypeme zbytek hladké mouky, dvě vajíčka a rozehřáté máslo, přidáme špetku soli a vypracujeme hladké těsto. Zaprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme 45 minut na teplém místě kynout.

6

Na pečicí plech rozprostřeme pečicí papír, rozetřeme na něj rovnoměrně vykynuté těsto, vytvoříme vyšší okraje a střed posypeme borůvkami s medem a zasypeme mandlovou drobenkou. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem.

7

Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě, předehřáté na 170 stupňů Celsia.

Poznámka

Křehký a velmi chutný koláč.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept