Horský nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horský nákyp
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 51222 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
3 g | Muškátový oříšek |
120 g | Pšeničná krupice |
300 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 822,1mg |
---|---|
Cholesterol | 346,8mg |
Draslík | 80,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horský nákyp postup přípravy receptu:
1 | Mléko svaříme s máslem a solí, za stálého míchání vsypeme krupici a uvaříme řidší kaši. Přidáme nastrouhaný sýr a na mírném ohni vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Odstavíme a do téměř vychladlé hmoty vmícháme žloutky, muškátový oříšek a nakonec sníh z bílků. Nalijeme do vymazaného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut. |