Jednoduchý recept

Kuřecí řízky s křenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51226

Ingredience

20 g Anglická slanina
600 g Kuřecí prsa
100 g Křen
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 158kJ
2% Sacharidy 7 g
13% Tuky 10 g
19% Sodík 372 mg
66% Bílkoviny 37 g

Kuřecí řízky s křenem postup přípravy receptu:

1

Křen oškrábeme, omyjeme a najemno ho nastrouháme. Slaninu nakrájíme na plátky.

2

Kuřecí prsa naporcujeme na řízky, které omyjene pod studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme nastrouhaným křenem. Rozložíme na ně plátky slaniny, maso přeložíme, okraje k sobě sklepneme paličkou na maso a pevně spojíme párátky. Řízky postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.

3

V pánvi rozpálíme olej a maso v něm upečeme z obou stran doměkka.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše s máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept