Ticinské sýrové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ticinské sýrové noky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 51227 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Brambory |
30 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
150 ml | Omáčka tatarská |
20 g | Oregano sušené |
20 g | Sůl |
60 g | Šunka dušená |
30 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 72,8mg |
Draslík | 421,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Oregano sušené, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Omáčka tatarská, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ticinské sýrové noky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Hotové slijeme, vlijeme rozpuštěné máslo a rozmačkáme na kaši. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku, strouhaný sýr, mouku, vejce, oregano a vypracujeme hladké těsto. Z těsta uválíme dlouhý váleček o průměru 1 cm a nožem z něho odkrajujeme jednotlivé noky. Postupně vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud noky nevystoupají na povrch. Vyjmeme děravou naběračkou, necháme okapat a rozdělíme na jednotlivé talíře. Podáváme s tatarskou omáčkou. |