Rösti s kmínem a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rösti s kmínem a cibulí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51229 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
10 g | Kmín drcený |
100 g | Máslo čerstvé |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 575,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rösti s kmínem a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, slijeme a necháme několik hodin stát. Potom je oloupeme, nakrájíme na slabé nudličky a vložíme na velkou pánev s rozehřátým máslem. Osolíme a dokonale promícháme, opékáme na mírném ohni a dřevěnou špachtlí brambory přitlačíme ke dnu, aby vznikla kompaktní hmota. Opékáme asi 10 minut a občas pánví zatřeseme, aby se nepřichytávaly ke dnu. Pečeme na velmi mírno, aby rösti byly propečené s kůrkou, ale ne připálené. Ke konci pečení přidáme cibuli na kolečka a dopečeme společně, posypeme drceným kmínem a podáváme. |
Poznámka
Brambory se musí 5 hodin nechat stát mezi uvařením a loupáním.