Recept

Meruňkový táč bezlepkový

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51234
Kategorie: Koláče

Ingredience

Drobenka cukrová
60 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
30 g Máslo čerstvé
80 g Mouka bezlepková Mantler
1 ks Vaječný bílek slepičí
Těsto
40 g Cukr krystal
20 g Droždí sušené
300 ml Kompot meruňkový
200 ml Mléko polotučné
280 g Mouka bezlepková Mantler
100 ml Olej stolní
1 polévková lžíce Šťáva citrónová
2 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 905kJ
26% Sacharidy 94 g
41% Tuky 31 g
9% Sodík 179 mg
21% Bílkoviny 12 g

Meruňkový táč bezlepkový postup přípravy receptu:

1

Nejprve přelijeme meruňkový kompot do síta, ovoce necháme okapat, poté připravíme cukrovou drobenku, kterou před pečením též rovnoměrně posypeme, nakonec připravíme těsto.

2

Cukrová drobenka: na 30 g másla nasypeme 60 g moučkového cukru, 60 g bezlepkové mouky, 20 g vanilkového cukru a jeden vaječný bílek. Směs hněteme rukama tak dlouho, až se v drobence objeví hrudky o velikosti 0,5cm.

3

Těsto: nejprve připravíme kvásek - v hrnku mléka rozmícháme 40 g krystalového cukru a jeden balíček droždí. Mléko s cukrem a droždím důkladně promícháme, necháme na teplém místě vzkypět. Mezitím odvážíme mouku, do které přidáme špetku soli, 100 ml oleje, dva žloutky a lžíci citrónové šťávy, nakonec vzkypělý kvásek. Suroviny důkladně prohněteme, až získáme hladké těsto. Hotové těsto rozetřeme na plech, vyložený pečicím papírem. Na těsto rozložíme okapané meruňky a na ovoce rozsypeme rovnoměrně, po celé ploše těsta, připravenou cukrovou drobenku. Připravený táč necháme na plechu vykynout, poté ho upečeme do zlatova v troubě, vyhřáté na 180°C. Koláč podáváme vychladlý, rozkrájený na obdélníky.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept