Jednoduchý recept

Polévka Ribollita

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51235
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
80 g Brambory
150 g Celer řapíkatý
3 stroužek Česnek
1 g Chilli koření mleté
400 g Chléb konzumní
100 g Cibule červená
300 g Fazole
1 g Fenykl obecný
300 g Kapusta kadeřavá
150 g Mrkev kořen
40 g Olej olivový
50 ml Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
70 g Rajčata
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
10 g Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 257kJ
22% Sacharidy 79 g
99% Tuky 74 g
40% Sodík 805 mg
35% Bílkoviny 19 g

Polévka Ribollita postup přípravy receptu:

1

Čerstvé fazole nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozmačkané rajče, oloupaný brambor, bobkový list a vaříme asi 25 minut. Vyndáme brambor, rajče, bobkový list a vyhodíme. Fazole scedíme a polovinu vody ponecháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, celer nakrájíme na nudličky, česnek posekáme najemno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme všechnu zeleninu, ochutíme mletým fenyklem, chilli kořením, ze dvou třetin zakryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme 15 minut. Přilijeme rajčata i s nálevem, povaříme dalších 5 minut, přidáme uvařené fazole, vodu z fazolí, sůl, pepř, na nudličky nakrájenou kapustu, natrhanou střídku staršího chleba a vaříme ještě přibližně půl hodiny. Podle potřeby dolijeme vodu. Do odstavené polévky přimícháme panenský olej a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept