Jednoduchý recept

Tresčí polévka studená

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51237

Ingredience

150 g Celer řapíkatý
1 špetka Chilli koření mleté
80 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
150 g Mrkev kořen
30 g Olej olivový
40 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
25 g Petržel - nať
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
40 g Sůl mořská
600 g Treska skvrnitá
420 ml Vývar slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 956kJ
3% Sacharidy 11 g
91% Tuky 69 g
157% Sodík 3 g
38% Bílkoviny 21 g

Tresčí polévka studená postup přípravy receptu:

1

Filety z tresky nasolíme mořskou solí a necháme uležet přes noc. Druhý den filety opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme všechnu zeleninu bez petrželky, ochutíme špetkou chilli koření, zakryjeme do dvou třetin pokličkou a velmi zvolna dusíme asi 20 minut. Přilijeme rajčata i s nálevem, povaříme 5 minut, přilijeme vývar, přidáme rybu, povaříme 15 minut, vyndáme uvolněnou kůži z ryby, promícháme, ryba by se měla rozpadnout. Zakápneme citronovou šťávou, opepříme a odstavíme. Do vychladlé polévky přimícháme panenský olej a posypeme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept