Tresčí polévka studená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí polévka studená
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51237 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
150 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
80 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
150 g | Mrkev kořen |
30 g | Olej olivový |
40 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
40 g | Sůl mořská |
600 g | Treska skvrnitá |
420 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 697,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata loupaná (konzervovaná), Treska skvrnitá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí polévka studená postup přípravy receptu:
1 | Filety z tresky nasolíme mořskou solí a necháme uležet přes noc. Druhý den filety opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme všechnu zeleninu bez petrželky, ochutíme špetkou chilli koření, zakryjeme do dvou třetin pokličkou a velmi zvolna dusíme asi 20 minut. Přilijeme rajčata i s nálevem, povaříme 5 minut, přilijeme vývar, přidáme rybu, povaříme 15 minut, vyndáme uvolněnou kůži z ryby, promícháme, ryba by se měla rozpadnout. Zakápneme citronovou šťávou, opepříme a odstavíme. Do vychladlé polévky přimícháme panenský olej a posypeme petrželkou. |