Jednoduchý recept

Cizrnová polévka s těstovinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51238
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

5 g Bazalka
80 g Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
80 g Cibule
800 g Cizrna konzervovaná
30 g Olej olivový
20 ml Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
4 g Rozmarýn čerstvý
8 g Sůl
100 g Těstoviny konzumní
500 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 889kJ
19% Sacharidy 68 g
19% Tuky 15 g
90% Sodík 2 g
24% Bílkoviny 14 g

Cizrnová polévka s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, řapíkatý celer na kostičky, nasypeme do hrnce na rozehřátý olej, přisypeme posekaný rozmarýn a česnek, zakryjeme ze dvou třetin pokličkou a velmi zvolna smažíme asi 15 minut. Cizrnu scedíme, propláchneme vodou, přidáme k zelenině, zalijeme vývarem a vaříme zhruba půl hodiny.

2

Polovinu cizrny vyndáme, zbytek v hrnci rozmixujeme dohladka. Celou cizrnu přidáme do polévky, osolíme, opepříme, přisypeme do polévky drobné těstoviny a povaříme 5 minut. Odstavenou polévku posypeme posekanou bazalkou, zakapeme panenským olejem a podáváme.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept