Chodská sýrová pomazánka s pivem - obazda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chodská sýrová pomazánka s pivem - obazda
Chodská sýrová pomazánka s pivem - obazda
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 51240 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
2 špetka | Kmín mletý |
80 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 špetka | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
250 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 61,5mg |
Draslík | 46,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 132,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chodská sýrová pomazánka s pivem - obazda postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku očistíme, omyjeme,vodu setřepeme. Bílou část cibulky drobně pokrájíme, zelenou nať nakrájíme na tenké kroužky a odložíme zvlášť na ozdobení. Zralý měkký sýr pokrájíme na drobné kousky, dáme do misky s měkkým máslem a vidličkou ho důkladně utřeme. Přidáme cibulku, 2-3 špetky bílého pepře, sladkou i pálivou papriku, drcený kmín a pivo. Vše dobře znovu promícháme. |
2 | Sýrovou pomazánku mažeme na plátky chleba, ozdobíme zelenou natí z cibulky a podáváme. |
Poznámka
K této pomazánce můžeme použít i jiný druh sýru typu Camember, např. Romadur. Důležité je, aby byl vyzrálý, měkký.