Recept

Cukrové vafle pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51241
Kategorie: Vafle

Ingredience

60 g Cukr krystal
15 g Droždí
50 g Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
220 g Mouka bezlepková
2 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 648kJ
17% Sacharidy 63 g
18% Tuky 13 g
18% Sodík 350 mg
11% Bílkoviny 6 g

Cukrové vafle pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Droždí rozmícháme v hrnečku vlažného mléka s cukrem. Do směsi dále vmícháme zbytek mléka,vodu a máslo, které rozpustíme na pánvi. Do této směsi vmícháváme mouku, až získáme řidší těsto, které ochutíme solí a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Po této době těsto vléváme do forem vaflovače a upečeme podle návodu vaflovače na používání. Po upečení necháme vafle vychladnout na mřížkové podložce, aby se nezapařily. Hotové vychladlé vafle servírujeme především dětem jako svačinku.

Poznámka

Vafle, podobně jako palačinky, servírujeme potřené různými marmeládami, se šlehanou šlehačkou a s různým ovocem - kompotovaným i čerstvým. Na pečení vaflí je vhodnější použít vaflovač bruselský, který má vyperforovány hlubší mřížky v pečícím prostoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept