Cukrové vafle pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cukrové vafle pro celiatiky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51241 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
60 g | Cukr krystal |
15 g | Droždí |
50 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
220 g | Mouka bezlepková |
2 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 79,5mg |
Draslík | 117,3mg |
Vláknina | 225,0mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Droždí, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cukrové vafle pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozmícháme v hrnečku vlažného mléka s cukrem. Do směsi dále vmícháme zbytek mléka,vodu a máslo, které rozpustíme na pánvi. Do této směsi vmícháváme mouku, až získáme řidší těsto, které ochutíme solí a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. Po této době těsto vléváme do forem vaflovače a upečeme podle návodu vaflovače na používání. Po upečení necháme vafle vychladnout na mřížkové podložce, aby se nezapařily. Hotové vychladlé vafle servírujeme především dětem jako svačinku. |
Poznámka
Vafle, podobně jako palačinky, servírujeme potřené různými marmeládami, se šlehanou šlehačkou a s různým ovocem - kompotovaným i čerstvým. Na pečení vaflí je vhodnější použít vaflovač bruselský, který má vyperforovány hlubší mřížky v pečícím prostoru.