Vařený králík s bulgurem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený králík s bulgurem
Vařený králík s bulgurem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51242 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Bulgur |
1,6 kg | Králičí maso |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 206,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 108,2mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Králičí maso, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený králík s bulgurem postup přípravy receptu:
1 | Očištěného králíka naporcujeme, opláchneme a vložíme do vroucí vody. Téměř měkké maso vyjmeme, vývar odložíme. Porce králíka ze všech stran osmažíme na másle dozlatova, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme litrem vývaru, přidáme bulgur, sůl a na mírném plameni deset minut povaříme. Poté maso odstavíme a necháme pod poklicí dojít, až je bulgur měkký. |