Telecí plecko na víně s makaróny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plecko na víně s makaróny
Telecí plecko na víně s makaróny
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51243 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
5 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
80 ml | Olej olivový |
200 g | Passata (drcená rajčata) |
10 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
1,2 kg | Telecí maso přední |
130 ml | Víno bílé |
1,2 l | Voda pitná |
Na makaróny | |
---|---|
70 g | Špagety, Makarony |
500 g | Sůl |
1 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 379,2mg |
Draslík | 846,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 3,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Pepř černý celý, Skořice mletá, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plecko na víně s makaróny postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a opláchnuté telecí maso nakrájíme na kostky, vložíme do vroucí vody a vaříme, až je maso téměř měkké. Uvařené maso vyjmeme, vývar odložíme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. |
2 | Maso osmažíme na oleji, vmícháme česnek a cibuli a smažíme ještě chvíli. Poté vmícháme rajčatový protlak, skořici, pepř, hřebíček, rajčata, ocet, víno a sůl. Dobře promícháme, zalijeme půl litrem vývaru a pod poklicí na mírném plameni dusíme zhruba čtvrt hodiny. |
3 | Do vroucí osolené vody vložíme makaróny a uvaříme na skus. Scedíme a necháme okapat. |
4 | Maso s omáčkou podáváme s vařenými makaróny, sypeme parmezánem. |