Vepřové maso vařené se saláty a bulgurem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso vařené se saláty a bulgurem
Vepřové maso vařené se saláty a bulgurem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 51247 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
140 g | Bulgur |
250 g | Čekanka |
80 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Mangold |
80 ml | Olej olivový |
80 ml | Ouzo - Metaxa Brandy |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Špenát listový čerstvý |
250 g | Šrucha zelná |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,6 kg | Vepřová plec |
1,6 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 331,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,3mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Čekanka, Cibule, Citronová šťáva, Mangold, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Ouzo - Metaxa Brandy, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Šrucha zelná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso vařené se saláty a bulgurem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kusy. Saláty omyjeme, rozebereme a v horké vodě povaříme zhruba 3 minuty. Poté salát scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Nakrájené maso ze všech stran osmažíme na oleji spolu s cibulí. Vlijeme vývar, ouzo a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké. Během vaření pečlivě sbíráme pěnu. |
3 | Deset minut před koncem varu k masu přimícháme saláty, bulgur, sůl, pepř a dovaříme. Nakonec vmícháme vejce rozšlehaná s citronovou šťávou. |