Jednoduchý recept

Vepřové maso vařené se saláty a bulgurem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 51247

Ingredience

140 g Bulgur
80 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Mangold
80 ml Olej olivový
80 ml Ouzo - Metaxa Brandy
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,6 kg Vepřová plec
1,6 l Vývar zeleninový
250 g Čekanka
250 g Špenát listový čerstvý
250 g Šrucha zelná

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,382 kcal
Kilojoule 5 783kJ
17% Sacharidy 62 g
122% Tuky 92 g
104% Sodík 2 g
125% Bílkoviny 70 g

Vepřové maso vařené se saláty a bulgurem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a opláchnuté maso nakrájíme na větší kusy. Saláty omyjeme, rozebereme a v horké vodě povaříme zhruba 3 minuty. Poté salát scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Nakrájené maso ze všech stran osmažíme na oleji spolu s cibulí. Vlijeme vývar, ouzo a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké. Během vaření pečlivě sbíráme pěnu.

3

Deset minut před koncem varu k masu přimícháme saláty, bulgur, sůl, pepř a dovaříme. Nakonec vmícháme vejce rozšlehaná s citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept