Pražský kuřecí rízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražský kuřecí rízek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51250 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
600 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 243,2mg |
Draslík | 606,4mg |
Vláknina | 825,0mg |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražský kuřecí rízek postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na malé kousky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme v cedníku okapat. |
2 | Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, osolíme je a obalíme v hladké mouce. |
3 | V pánvi rozehřejeme část oleje, kuřecí řízky na něm opečeme po obou stranách a měkké vyjmeme. |
4 | Do pánve přilijeme pivo, necháme přejít varem a šťávu zjemníme přimícháním másla. |
5 | V druhé pánvi na rozehřátém zbylém oleji krátce osmažíme šunku a hrášek, směs zalijeme rozšlehanými vajíčky, osolíme a mícháme, dokud vajíčka neztuhnou. |
6 | Řízky na servírovacích talířích přelijeme šťávou, přidáme na ně směs šunky s hráškem a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou smažené brambory nebo bramborové hranolky.