Jednoduchý recept

Pražský kuřecí rízek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 51250

Ingredience

50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
600 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 617kJ
1% Sacharidy 3 g
30% Tuky 22 g
22% Sodík 440 mg
72% Bílkoviny 41 g

Pražský kuřecí rízek postup přípravy receptu:

1

Šunku nakrájíme na malé kousky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme v cedníku okapat.

2

Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, osolíme je a obalíme v hladké mouce.

3

V pánvi rozehřejeme část oleje, kuřecí řízky na něm opečeme po obou stranách a měkké vyjmeme.

4

Do pánve přilijeme pivo, necháme přejít varem a šťávu zjemníme přimícháním másla.

5

V druhé pánvi na rozehřátém zbylém oleji krátce osmažíme šunku a hrášek, směs zalijeme rozšlehanými vajíčky, osolíme a mícháme, dokud vajíčka neztuhnou.

6

Řízky na servírovacích talířích přelijeme šťávou, přidáme na ně směs šunky s hráškem a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené brambory nebo bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept