Špagety zapečené s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety zapečené s mletým masem
Špagety zapečené s mletým masem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51251 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Máslo čerstvé |
150 g | Sýr Parmezán |
Na maso | |
---|---|
80 g | Cibule |
850 g | Hovězí maso mleté |
2 špetka | Muškátový oříšek |
70 ml | Olej olivový |
0,5 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
250 g | Passata (drcená rajčata) |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
130 ml | Víno bílé |
Na špagety | |
500 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na bešamel | |
60 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 325,1mg |
Draslík | 676,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 407,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 540,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Cibule, Hovězí maso mleté, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Sůl, Víno bílé, Sůl, Voda pitná, Muškátový oříšek, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Oregano čerstvé, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Špagety, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety zapečené s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. |
2 | Do vroucí osolené vody vložíme špagety a uvaříme je na skus. Poté je scedíme a necháme okapat. |
3 | Na olivovém oleji osmažíme cibuli s mletým masem dozlatova. K masu přilijeme víno, přidáme drcená rajčata, koření a sůl. Dobře promícháme a zhruba čtvrt hodiny dusíme za občasného míchání. |
4 | Polovinu špaget narovnáme do máslem vymazaného pekáče, zasypeme dušenou masovou směsí, posypeme polovinou parmezánu a překryjeme druhou polovinou špaget. Nakonec přelijeme špagety bešamelem, posypeme parmezánem a zakapeme zbylým rozpuštěným máslem. Směs pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 180°C. |
5 | Bešamel připravíme usmažením máslové jíšky, zašleháme do ní mléko a zhruba 20 minut na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Poté odstavíme, ochutíme muškátovým oříškem a postupně zašleháme žloutky. |