Jednoduchý recept

Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 62 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51253
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
100 g Cibule
500 g Hovězí maso mleté
500 g Jehněčí maso mleté
1 kávová lžička Kmín římský
3 polévková lžíce Olej olivový
90 ml Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Pyré rajčatové
1 kávová lžička Sůl
250 g Veka
150 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 781kJ
10% Sacharidy 37 g
46% Tuky 34 g
14% Sodík 283 mg
77% Bílkoviny 44 g

Válečky z mletého masa v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Veku nakrájíme na kostky a namočíme do vína. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

V míse promícháme mleté maso s česnekem, cibulí, olivovým olejem, solí, pepřem, kmínem, petrželovou natí a vymačkanou vekou. Pod fólií necháme maso v chladničce několik hodin odležet.

3

Z masa tvarujeme válečky, které osmažíme na oleji. Usmažené válečky vložíme do zapékací mísy, zalijeme rajčatovým pyré a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept