Ančovičky pečené na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ančovičky pečené na česneku
Ančovičky pečené na česneku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 51255 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Ančovička - filety |
3 stroužek | Česnek |
50 ml | Citronová šťáva |
80 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
80 ml | Ouzo - Metaxa Brandy |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 996,0mg |
Vláknina | 748,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Citronová šťáva, Oregano sušené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Ouzo - Metaxa Brandy, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ančovičky pečené na česneku postup přípravy receptu:
1 | Česnek nakrájíme najemno, ančovičky osolíme a opepříme. |
2 | Ančovičky narovnáme do teflonového pekáče, zakapeme olejem, citronovou šťávou a ouzem. Posypeme česnekem, oreganem a v troubě předehřáté na 190°C pečeme zhruba půl hodiny. |