Celer sterilovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer sterilovaný
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 51256 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
600 g | Celer bulvový |
5 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
30 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 260,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer sterilovaný postup přípravy receptu:
1 | Použijeme bílý a nedřevnatý celer. Odstraníme nať, důkladně omyjeme, oloupeme a znovu opláchneme. Ozdobným nožem pokrájíme na silnější plátky a vložíme do vody okyselené octem. |
2 | Zvolna zahříváme, až přivedeme k varu. Povaříme cca 3 minuty, scedíme a celer zchladíme studenou vodou. Po vychadnutí rozdělíme do čistých sklenic. |
3 | Vodu smícháme se solí, rychle převaříme, necháme vychladnout a nálevem zalijeme celer. Do každé sklenice přidáme lžičku octa, důkladně zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 35 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. |
4 | Po vychladnutí sklenice vyjmeme a uchováme ve studené a temné místnosti. |