Jednoduchý recept

Celer sterilovaný s octem a cibulí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51258

Ingredience

4 ks Bobkový list
1 kg Celer bulvový
100 g Cibule
100 g Cukr krystal
2,5 dl Ocet kvasný lihový
0,5 dl Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
30 g Sůl
7,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 139 kcal
Kilojoule 582kJ
5% Sacharidy 18 g
9% Tuky 7 g
78% Sodík 2 g
2% Bílkoviny 1 g

Celer sterilovaný s octem a cibulí postup přípravy receptu:

1

Použijeme bílý a nedřevnatý celer. Odstraníme nať, důkladně omyjeme a oloupeme. Opět opláchneme a ozdobným nožem pokrájíme na plátky. Poté spaříme vroucí vodou ochucenou trochou octa. Scedíme a zchladíme studenou vodou. Rozdělíme do čistých sklenic a mezitím prokládáme cibulí nakrájenou na kolečka.

2

Na nálev smícháme vodu s octem, přidáme sůl, cukr, celý pepř, bobkový list a povaříme. Necháme vychladnout, přilijeme olej a nálevem zalijeme celer. Důkladně zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Od bodu varu sterilujeme po dobu 35 minut. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme.

3

Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept