Salát z červené řepy s octem a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy s octem a křenem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51264 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Červená řepa |
2 ks | Cukr kostkový |
50 g | Křen |
0,2 dl | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 463,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Křen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy s octem a křenem postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu očistíme, omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme na kaši, ochutíme solí a přidáme najemno postrouhaný křen. Důkladně promícháme. |
2 | Vodu smícháme s octem a cukrem, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme řepu a rozdělíme do sklenic. |
3 | Uzavřeme a uložíme v temné a studené místnosti. Necháme odležet 2-3 dny a poté podáváme k masu. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odležení hotového salátu- 2-3 dny.
Občas salát z červené řepy dělávám, dochucuji na sladkokyselo. Každý si dochutí podle sebe. Do nálevu se může přidat povařit trochu fenyklu - semínek a pak scedit. Místo čerstvého křenu se dá použít krenex, ale čerstvý je nejlepší. Takto připravený salát se dá i sterilovat. A nechat ho 2 - 3 dny odležet....to u nás nevydržíme Doporučuji vyzkoušet