Jednoduchý recept

Salát z červené řepy s octem a křenem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Salát z červené řepy s octem a křenem 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51264
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

500 g Červená řepa
2 ks Cukr kostkový
50 g Křen
0,2 dl Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 78 kcal
Kilojoule 328kJ
5% Sacharidy 18 g
0% Tuky 0 g
15% Sodík 298 mg
4% Bílkoviny 2 g
Salát z červené řepy s octem a křenem
  • Salát z červené řepy s octem a křenem
  • 1
  • Salát z červené řepy s octem a křenem
  • 2
  • Vložit obrázek

Salát z červené řepy s octem a křenem postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu očistíme, omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme na kaši, ochutíme solí a přidáme najemno postrouhaný křen. Důkladně promícháme.

2

Vodu smícháme s octem a cukrem, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme řepu a rozdělíme do sklenic.

3

Uzavřeme a uložíme v temné a studené místnosti. Necháme odležet 2-3 dny a poté podáváme k masu.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení hotového salátu- 2-3 dny.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Salát z červené řepy s octem a křenem
Občas salát z červené řepy dělávám, dochucuji na sladkokyselo. Každý si dochutí podle sebe. Do nálevu se může přidat povařit trochu fenyklu - semínek a pak scedit. Místo čerstvého křenu se dá použít krenex, ale čerstvý je nejlepší. Takto připravený salát se dá i sterilovat. A nechat ho 2 - 3 dny odležet....to u nás nevydržímegrin Doporučuji vyzkoušetblink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept