Kuřecí plátky plněné šunkou a Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí plátky plněné šunkou a Nivou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51265 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 283,7mg |
Draslík | 729,8mg |
Vláknina | 374,6mg |
Vitamín A | 567,7mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí plátky plněné šunkou a Nivou postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na malé kousky. Sýr v misce metlou vyšleháme s máslem. Vajíčka v misce rozšleháme s pivem. Petrželku opláchneme vodou a okapanou ji najemno nasekáme. |
2 | Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme je na plátky, z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme vyšlehanou Nivou a posypeme nakrájenou šunkou. Plátky masa přeložíme a okraje zajistíme proti rozevření párátky. Maso postupně obalíme v mouce, rozšlehaných vajíčcích s pivem a nakonec ve strouhance. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a plátky na něm z obou stran opečeme dozlatova. |
4 | Podáváme je posypané jemně nakrájenou petrželkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.