Jednoduchý recept

Červená řepa s kořením a křenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51266
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 kg Červená řepa
60 g Cukr krystal
1 špetka Fenyklová semínka
1 špetka Kmín celý
1 ks Křen
2,5 dl Ocet kvasný lihový
20 g Sůl
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 457kJ
7% Sacharidy 24 g
0% Tuky 0 g
55% Sodík 1 g
5% Bílkoviny 3 g

Červená řepa s kořením a křenem postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu očistíme, důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté ještě teplou oloupeme a ozdobným nožem nakrájíme na plátky. Rozdělíme do sklenic, posypeme kmínem, fenyklem a nastrouhaným křenem.

2

Ve vodě rozmícháme ocet, cukr a sůl, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme řepu, sklenice převážeme celofánem a uložíme ve studené a temné místnosti.

3

Podáváme po cca 5 dnech.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení hotového salátu - 5 dnů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept