Okatá kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okatá kaše
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51271 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 kg | Brambory |
70 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
3 g | Muškátový oříšek |
4 g | Pepř bílý |
100 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 228,5mg |
Draslík | 602,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okatá kaše postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka, ještě horké slijeme, zalijeme horkým mlékem a zakryté necháme dojít. Potom rozmačkáme na kaši, přidáme rozpuštěné máslo 50g, sůl,pepř, muškátový oříšek a šunku nakrájenou na kostičky. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků a hmotu nalijeme do máslem vymazaného pekáče. |
2 | Vlhkou lžící na povrchu uděláme v pravidelných rozestupech 6 důlků a vložíme do nich žloutky. Prostor mezi pokryjeme proužky slaniny, posypeme strouhaným sýrem a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 15 minut. |