Jednoduchý recept

Hrášková polévka se špagetami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51273

Ingredience

5 g Bazalka
150 g Cibule
300 g Hrachové lusky
5 g Máta
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
5 g Rozmarýn čerstvý
6 g Sůl
300 ml Voda pitná
800 ml Vývar slepičí
250 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 505kJ
16% Sacharidy 58 g
10% Tuky 8 g
63% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Hrášková polévka se špagetami postup přípravy receptu:

1

Čerstvý hrášek vyloupeme z lusků, prázdné lusky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mátu, bazalku, rozmarýn a petrželku posekáme najemno.

2

V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme hrášek, lehce orestujeme, zalijeme vývarem z lusků, přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme. Bylinky bez petrželky nasypeme do gázového sáčku, uzavřeme a ponoříme do polévky. Vaříme 10 minut, přihodíme nalámané špagety a dovaříme.

3

Z hotové polévky vyndáme bylinky, posypeme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept