Jednoduchý recept

Špagety s lilkem a ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51274

Ingredience

5 g Bazalka
3 g Chilli koření mleté
250 g Lilek
10 ml Ocet vinný
40 g Olej olivový extra panenský
3 g Oregano sušené
1 g Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
150 g Ricotta
8 g Sůl
1000 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek
450 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 610kJ
28% Sacharidy 99 g
20% Tuky 15 g
54% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 18 g

Špagety s lilkem a ricottou postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

2

Lilky omyjeme, rozkrojíme napůl, vydlabeme semínka a zbytek nakrájíme na silnější proužky, česnek posekáme najemno.

3

V hrnci rozehřejeme olivový olej, přisypeme lilky, osmahneme, posypeme oreganem, mletým chilli kořením, přidáme česnek a lístky bazalky. Promícháme, orestujeme, přilijeme ocet, přidáme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme a povaříme 15 minut, aby se rajčata úplně rozpadla a omáčka zhoustla. Přidáme uvařené špagety, promícháme, prohřejeme a odstavíme.

4

Špagety s omáčkou upravíme na talíře, posypeme rozdrobenou ricottou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept