Recept

Piškotový dort s pudinkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51276

Ingredience

Těsto
30 g Cukr krystal
160 g Mouka bezlepková Mantler
4 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná
Krém vanilkový
300 g Cukr moučkový
0,5 l Mléko polotučné
200 g Máslo čerstvé
37 g Pudinkový prášek - vanilkový
250 g Tvaroh tučný
Na formu
1 polévková lžíce Mouka bezlepková
1 kávová lžička Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 195kJ
24% Sacharidy 86 g
54% Tuky 41 g
5% Sodík 102 mg
27% Bílkoviny 15 g

Piškotový dort s pudinkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Těsto: vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, vodu a cukr vymícháme do pěny, do ní vmícháme postupně mouku a nakonec opatrně tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali lžičkou másla a vysypali lžící mouky. Těsto pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova, upečený a vychladlý korpus prořízneme a promažeme pudinkovým krémem uvnitř dortu i na jeho povrchu. Hotový dort necháme v lednici uležet, aby na něm ztuhl krém. Dort podáváme studený z lednice jako moučník při domácích oslavách.

2

Pudinkový krém: uvaříme půl litru vanilkového pudinku bez cukru. Necháme vychladnout buď za stálého míchání nebo tak, že pudink přikryjeme pokličkou či talířem, aby se nám na jeho povrchu nevytvořil škraloup. Poté v moučkovém cukru rozmícháme kostku másla a studený nesladký pudink s tučným měkkým tvarohem důkladně promícháme. Pudinkový krém necháme v lednici asi 5 minut ztuhnout. Nakonec krémem natřeme vnitřek dortu i jeho povrch.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept