Piškotový dort s pudinkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotový dort s pudinkovým krémem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51276 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
30 g | Cukr krystal |
160 g | Mouka bezlepková Mantler |
4 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Krém vanilkový | |
300 g | Cukr moučkový |
200 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
37 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
250 g | Tvaroh tučný |
Na formu | |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka bezlepková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 232,8mg |
Draslík | 54,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 188,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 165,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková Mantler, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Tvaroh tučný, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotový dort s pudinkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Těsto: vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, vodu a cukr vymícháme do pěny, do ní vmícháme postupně mouku a nakonec opatrně tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali lžičkou másla a vysypali lžící mouky. Těsto pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova, upečený a vychladlý korpus prořízneme a promažeme pudinkovým krémem uvnitř dortu i na jeho povrchu. Hotový dort necháme v lednici uležet, aby na něm ztuhl krém. Dort podáváme studený z lednice jako moučník při domácích oslavách. |
2 | Pudinkový krém: uvaříme půl litru vanilkového pudinku bez cukru. Necháme vychladnout buď za stálého míchání nebo tak, že pudink přikryjeme pokličkou či talířem, aby se nám na jeho povrchu nevytvořil škraloup. Poté v moučkovém cukru rozmícháme kostku másla a studený nesladký pudink s tučným měkkým tvarohem důkladně promícháme. Pudinkový krém necháme v lednici asi 5 minut ztuhnout. Nakonec krémem natřeme vnitřek dortu i jeho povrch. |
Poznámka
Servírujeme studené.