Česnečka s kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnečka s kroupami
Česnečka s kroupami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51280 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
100 g | Kroupy ječné |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 72,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy ječné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnečka s kroupami postup přípravy receptu:
1 | Kroupy důkladně v cedníku propláchneme studenou vodou, nasypeme je do hrnce, zalijeme mírně osolenou vodou, uvaříme doměkka a vodu slijeme. |
2 | Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Petrželovou nať opláchneme vodou a najemno ji nasekáme. |
3 | V hrnci rozehřejeme sádlo, krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, majoránku, kmín a uvařené kroupy, přilijeme vodu a necháme 5 minut vařit. Pak ještě dochutíme pepřem a solí. |
4 | Polévku podáváme posypanou jemně nasekanou petrželkou a s chlebem. |