Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51283

Ingredience

3 g Chilli paprička sušená
600 g Dýně
5 g Fenykl obecný
5 g Koriandr celý
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
40 g Olej olivový extra panenský
3 g Oregano sušené
2 g Pepř černý mletý
150 g Ricotta
60 g Sýr Parmezán
10 g Sůl
12 ks Vaječný žloutek slepičí
2 stroužek Česnek
20 g Šalvěj čerstvá
800 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 937kJ
19% Sacharidy 69 g
50% Tuky 37 g
35% Sodík 709 mg
42% Bílkoviny 24 g

Rotolo postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme žloutky, vidličkou promícháme, když už těsto nelepí, prohněteme důkladně rukama. Těsto dáme na půl hodiny do lednice.

2

Dužinu z dýně nakrájíme na kostky, nasypeme do pekáčku a pokapeme olejem. Koriandr, fenykl, suchou chilli papričku nasypeme do hmoždíře a rozzlučeme. Smícháme se solí a mletým pepřem a směsí posypeme dýni. Zakryjeme vlhkým papírem, vložíme do trouby a pečeme půl hodiny. Pekáček odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.

3

Špenátové listy otrháme, česnek nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek, oregano, orestujeme, přidáme špenát, máslo a smažíme tak dlouho, dokud se veškerá voda neodpaří. Osolíme a opepříme. Těsto vyválíme na středně tenký obdélníkový plát, na polovinu těsta podélně naneseme špenátovou směs, posypeme ricottou, na druhou polovinu naneseme dýni. Celý plát zavineme jako štrůdl, zabalíme do utěrky a oba okraje zavážeme provázkem. Rotolo vložíme do vroucí vody, zatížíme, aby nevyplavalo, hrnec zakryjeme a vaříme 25 minut.

4

Rotolo rozbalíme, nakrájíme na plátky jako knedlík, posypeme parmezánem. V pánvi na kousku másla osmahneme lístky šalvěje a plátky rotola ozdobíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept