Rotolo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rotolo
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51283 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 g | Chilli paprička sušená |
600 g | Dýně |
5 g | Fenykl obecný |
5 g | Koriandr celý |
150 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Olej olivový extra panenský |
3 g | Oregano sušené |
2 g | Pepř černý mletý |
150 g | Ricotta |
20 g | Šalvěj čerstvá |
800 g | Špenát listový čerstvý |
10 g | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
12 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 582,9mg |
Draslík | 954,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,9mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Dýně, Fenykl obecný, Koriandr celý, Oregano sušené, Šalvěj čerstvá, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rotolo postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme žloutky, vidličkou promícháme, když už těsto nelepí, prohněteme důkladně rukama. Těsto dáme na půl hodiny do lednice. |
2 | Dužinu z dýně nakrájíme na kostky, nasypeme do pekáčku a pokapeme olejem. Koriandr, fenykl, suchou chilli papričku nasypeme do hmoždíře a rozzlučeme. Smícháme se solí a mletým pepřem a směsí posypeme dýni. Zakryjeme vlhkým papírem, vložíme do trouby a pečeme půl hodiny. Pekáček odkryjeme a pečeme ještě 20 minut. |
3 | Špenátové listy otrháme, česnek nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek, oregano, orestujeme, přidáme špenát, máslo a smažíme tak dlouho, dokud se veškerá voda neodpaří. Osolíme a opepříme. Těsto vyválíme na středně tenký obdélníkový plát, na polovinu těsta podélně naneseme špenátovou směs, posypeme ricottou, na druhou polovinu naneseme dýni. Celý plát zavineme jako štrůdl, zabalíme do utěrky a oba okraje zavážeme provázkem. Rotolo vložíme do vroucí vody, zatížíme, aby nevyplavalo, hrnec zakryjeme a vaříme 25 minut. |
4 | Rotolo rozbalíme, nakrájíme na plátky jako knedlík, posypeme parmezánem. V pánvi na kousku másla osmahneme lístky šalvěje a plátky rotola ozdobíme. |