Jednoduchý recept

Těstoviny se sardinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51284

Ingredience

30 g Chilli paprička
150 g Cibule
35 g Citronová kůra
30 ml Citronová šťáva
10 g Fenykl obecný
300 g Fenykl sladký - hlíza
30 g Olej olivový
40 g Olej olivový extra panenský
70 g Oříšky piniové
1 g Pepř černý mletý
20 g Rozinky tmavé
400 g Sardinka obecná
10 g Sůl
400 g Těstoviny Bucatini
1200 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 846 kcal
Kilojoule 3 541kJ
25% Sacharidy 88 g
54% Tuky 40 g
50% Sodík 998 mg
66% Bílkoviny 37 g

Těstoviny se sardinkami postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, fenykl očistíme, nakrájíme na malé kostičky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na nudličky, ze sardinek použijeme filety.

3

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, kostičky fenyklu, posypeme mletým fenyklem, přidáme chilli papričku, ze dvou třetin hrnec zakryjeme a velmi zvolna dusíme 15 minut. Potom přidáme polovinu sardinek, rozinky, oříšky, znovu hrnec zakryjeme a vše dusíme 10 minut. Ryby by se měly rozpadnout. Zalijeme bílým vínem, 200 ml vody a vyvaříme o polovinu. Osolíme, opepříme, přidáme zbytek sardinek a zvolna vaříme 7 minut. Mimo oheň přimícháme panenský olej a citronovou šťávu.

4

Těstoviny upravíme na talíře, posypeme troškou citronové kůry, přelijeme sardinkovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept