Těstoviny se sardinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se sardinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51284 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Chilli paprička |
150 g | Cibule |
35 g | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
10 g | Fenykl obecný |
300 g | Fenykl sladký - hlíza |
30 g | Olej olivový |
40 g | Olej olivový extra panenský |
70 g | Oříšky piniové |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Rozinky tmavé |
400 g | Sardinka obecná |
10 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Bucatini |
250 ml | Víno bílé |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 626,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Fenykl obecný, Oříšky piniové, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rozinky tmavé, Sardinka obecná, Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se sardinkami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, fenykl očistíme, nakrájíme na malé kostičky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na nudličky, ze sardinek použijeme filety. |
3 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, kostičky fenyklu, posypeme mletým fenyklem, přidáme chilli papričku, ze dvou třetin hrnec zakryjeme a velmi zvolna dusíme 15 minut. Potom přidáme polovinu sardinek, rozinky, oříšky, znovu hrnec zakryjeme a vše dusíme 10 minut. Ryby by se měly rozpadnout. Zalijeme bílým vínem, 200 ml vody a vyvaříme o polovinu. Osolíme, opepříme, přidáme zbytek sardinek a zvolna vaříme 7 minut. Mimo oheň přimícháme panenský olej a citronovou šťávu. |
4 | Těstoviny upravíme na talíře, posypeme troškou citronové kůry, přelijeme sardinkovou omáčkou a podáváme. |