Jednoduchý recept

Čerstvé smažené houby s jalovcem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 51285

Ingredience

4 krajíc Chléb konzumní
2 ks Cibule
700 g Houby čerstvé
3 ks Jalovec
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 749kJ
15% Sacharidy 55 g
20% Tuky 15 g
23% Sodík 455 mg
34% Bílkoviny 19 g

Čerstvé smažené houby s jalovcem postup přípravy receptu:

1

Směs čerstvých hub (hřiby, lišky kozáky aj.) očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody, dáme do ni 0.5 lžíce soli a houby vaříme asi 4 minuty. Scedíme je, propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2

Očistíme a drobně pokrájíme cibule a stroužek česneku. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi s lžicí sádla vysmažíme slaninu s cibulí dozlatova, přidáme houby, pepř, kmín a rozemletý jalovec. Houby za častého promíchání vysmažíme ze zbylé vody téměř dokřupava a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept