Čerstvé smažené houby s jalovcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvé smažené houby s jalovcem
Čerstvé smažené houby s jalovcem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51285 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
2 ks | Cibule |
700 g | Houby čerstvé |
3 ks | Jalovec |
1 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 16,5mg |
Draslík | 972,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 31,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Houby čerstvé, Jalovec, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvé smažené houby s jalovcem postup přípravy receptu:
1 | Směs čerstvých hub (hřiby, lišky kozáky aj.) očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody, dáme do ni 0.5 lžíce soli a houby vaříme asi 4 minuty. Scedíme je, propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. |
2 | Očistíme a drobně pokrájíme cibule a stroužek česneku. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi s lžicí sádla vysmažíme slaninu s cibulí dozlatova, přidáme houby, pepř, kmín a rozemletý jalovec. Houby za častého promíchání vysmažíme ze zbylé vody téměř dokřupava a podáváme s chlebem. |