Těstoviny pici s rajčatovým ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny pici s rajčatovým ragú
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51286 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule červená |
500 g | Hovězí maso mleté |
450 g | Mouka pšeničná - Semolina |
30 g | Olej olivový |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
1200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
4 g | Rozmarýn čerstvý |
10 g | Sůl mořská |
100 g | Sýr Parmezán |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 94,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Hovězí maso mleté, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mouka pšeničná - Semolina, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny pici s rajčatovým ragú postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme hladkou semolinovou mouku, postupně přiléváme 200 ml vody a zapracováváme do mouky, až vznikne tuhé těsto. Důkladně prohněteme a necháme v lednici chvíli uležet. Těsto vyválíme na dlouhý slabší váleček a nakrájíme na plátky, které znovu vyválíme na dlouhé nudle. Podélně do každé nudle vmáčkneme špejli a těsto kolem špejle obalíme. Ještě trochu vyválíme špejli s těstem, aby bylo těsto kolem špejle obaleno rovnoměrně. Špejli z těsta vytáhneme, čímž vzniknou silnější makarony - pici. Těstoviny necháme chvíli oschnout. Potom je vaříme v osolené vodě přibližně 12 až 15 minut. Scedíme a necháme okapat. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, nasypeme do hrnce, osmahneme do zesklovatění, přidáme bobkový list, snítku rozmarýnu, hovězí mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme rajčata i s nálevem. Vaříme, až bude maso měkké a omáčka hustší. Vyndáme bobkový list, rozmarýn, přimícháme pici, prohřejeme a odstavíme. Mimo oheň přimícháme panenský olej. |
3 | Těstoviny upravíme na talíře a posypeme strouhaným parmezánem. |