Těstoviny s roketou a garnáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s roketou a garnáty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jamie Oliver |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 51295 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
10 g | Chilli koření mleté |
30 g | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
400 g | Garnát obecný |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Rajčata sušená sterilovaná |
100 g | Roketa |
350 g | Špagety |
10 g | Sůl |
150 g | Víno bílé |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 206,0mg |
Draslík | 494,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Citronová kůra, Citronová šťáva, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Roketa, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s roketou a garnáty postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Česnek nakrájíme na tenké plátky, garnáty oloupeme, sušená rajčata necháme okapat a posekáme najemno, roketu nakrájíme na nudličky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme česnek, chilli koření, orestujeme, přidáme garnáty, osmahneme ze všech stran, zalijeme vínem, přidáme posekaná rajčata a vaříme 5 minut. |
3 | Hrnec odstavíme, pokrm zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přimícháme polovinu rokety a rozdělíme na talíře. Posypeme strouhanou citronovou kůrou a zbytkem rokety. |