Jednoduchý recept

Hovězí roštěnky na česneku a zázvoru

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 51296
Kategorie: Maso

Ingredience

6 stroužek Česnek
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 941kJ
1% Sacharidy 4 g
46% Tuky 35 g
7% Sodík 140 mg
56% Bílkoviny 32 g

Hovězí roštěnky na česneku a zázvoru postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí.

2

Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran je naklepeme, potřeme utřeným česnekem, posypeme zázvorem a obalíme v mouce.

3

V pánvi rozehřejeme olej, maso po obou stranách prudce opečeme, pak podlijeme vodou a přikryté dusíme, až je měkké. Potom šťávu chvíli vaříme a nakonec ji zjemníme přimícháním másla.

4

Roštěnky na servírovacích talířích přelijeme hustou šťávou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept