Jednoduchý recept

Těstoviny se sardelí a rajčatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 51299
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 stroužek Česnek
100 g Chléb konzumní
70 g Olej olivový extra panenský
70 g Oříšky piniové
70 g Rajčatová pasta
50 g Rozinky tmavé
180 g Sardelové řezy
6 g Sůl
350 g Těstoviny Bucatini
250 ml Víno červené
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 832 kcal
Kilojoule 3 479kJ
26% Sacharidy 93 g
44% Tuky 33 g
119% Sodík 2 g
54% Bílkoviny 30 g

Těstoviny se sardelí a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, orestujeme, přisypeme oříšky, rozinky, filety sardelí a smažíme asi 2 minuty. Přilijeme víno, přidáme rajčatovou pastu, povaříme, až se filety rozpadnou.

2

Střídku chleba nakrájíme na malé kostičky a v pánvi na trošce oleje je osmažíme dozlatova.

3

Těstoviny promícháme s omáčkou, upravíme na talíře a posypeme chlebovými kostičkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept