Guláš ze skopového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš ze skopového masa
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 513 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Česnek |
250 g | Cibule |
2 g | Kmín celý |
1 g | Majoránka |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Paprika mletá sladká |
80 g | Protlak rajčatový |
1000 g | Skopové maso přední |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 91,4mg |
Draslík | 399,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš ze skopového masa postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky. |
2 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na části tuku ji osmažíme dorůžova. Přidáme papriku, zpěníme ji a zalijeme částí vody. |
3 | Potom přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a nakonec maso. |
4 | Maso za občasného promíchání dusíme téměř doměkka a potom je vyjmeme. |
5 | Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozšleháme, zalijeme vodou. přidáme majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme. |
6 | Před koncem varu omáčku podle chuti přisolíme a přecedíme ji na maso. Vše ještě krátce povaříme. |